Eerlijke productie
Vandaag de dag horen we veel verhalen over onveilige werkomstandigheden, extreem lange werkdagen, hongerlonen, onderdrukking en arbeidsonzekerheid in fabrieken. Het is daarom belangrijk om te weten waar producten vandaan komen en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Helaas zijn veel merken (nog) niet transparant over hun productieproces. Juuty maakt hierin het verschil!

Alle tassen en accessoires van Juuty zijn met trots handgemaakt in Bangladesh in onze fabriek, die is aangesloten bij het CBI (Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken). De medewerkers werken in een veilige en positieve omgeving, waar iedereen gelijk wordt behandeld. Iedereen krijgt een eerlijk loon en heeft vakantie- en verlofdagen. Juuty hecht veel waarde aan het welzijn van haar medewerkers en het ondernemen op een verantwoorde, duurzame manier. Daarom wordt de fabriek regelmatig door ons bezocht om te overleggen met de medewerkers en training te geven over duurzame productontwikkeling.

Het is de ambitie van Juuty om meer Bengalen te onderwijzen en in dienst te nemen, waardoor hun levensomstandigheden aanzienlijk zullen verbeteren. Op deze manier wil Juuty ervoor zorgen dat ouders voldoende verdienen, zodat hun kinderen naar school kunnen en de hele familie drie keer per dag kan eten.