Over Juuty

Oprichters Rik en Rosanne bezochten in 2014 tijdens hun wereldreis Bangladesh. Ze waren destijds direct gefascineerd door het land. Gedurende hun rondreis zagen ze de kwaliteit van het land, maar ook de verbeterpunten. Rik en Rosanne zagen de prachtige natuurlijke materialen en vakmanschap, maar ook de armoede en vervuiling. Het koppel was geraakt door de sociale en natuurlijke omgeving, waardoor ze besloten dat ze wilden bijdragen aan de ontwikkeling van Bangladesh. Vanuit deze filosofie is Juuty® opgericht.

De naam Juuty komt van het Bengaalse woord voor ‘koppel’ en ‘focus’. Juuty wilt Bangladesh op een positieve manier koppelen aan de rest van de wereld. Juuty wilt laten zien dat er goede kwaliteitsproducten in Bangladesh gemaakt kunnen worden, kwaliteit die vergelijkbaar is met Italiaans design. Daarnaast focust Juuty op wat zij belangrijk vindt: op een duurzame manier bijdragen aan de ontwikkeling van Bangladesh.

Na een halfjaar onderzoek in Bangladesh, is Juuty de samenwerking aangegaan met een fabriek, die is aangesloten bij de Nederlandse Overheid en vrouwelijke arbeidsparticipatie stimuleert. De werknemers van deze fabriek zijn specialistisch en hebben plezier in hun werk, waardoor zij de beste kwaliteit kunnen leveren.De een-op-een samenwerking met de fabriek heeft ervoor gezorgd dat Juuty vandaag de dag een hoogstaand lifestyle en fashion merk is, dat unieke duurzame tassen en accessoires aanbiedt.

Om de international groei van Juuty te realiseren beslisten Rosanne en Rik om Juuty in oktober 2016 over te laten aan twee Belgische ondernemers. Door deze evolutie wordt de verdere groei van Juuty verzekerd.

…And that is the beauty of Juuty!

Natuurlijke materialen
Juuty is het eerste merk dat gebruik maakt van een nieuw ontwikkeld type jute. De jute van Juuty is zeer duurzaam, geurloos en erg zacht. Bovendien is dit excentrieke vezel de meest milieuvriendelijke vezel ter wereld. Dus, goed voor jou en jouw omgeving!

Het leer van Juuty wordt geproduceerd met behulp van de meest milieuvriendelijke looitechnieken beschikbaar in leerproductie. Het leer wordt gelooid met natuurlijke ingredienten in plaats van schadelijke chemicaliën. Aangezien slechts 10 procent van de wereldwijde productie van leer op deze manier wordt gelooid, is jouw Juuty one of a kind.

Deze speciale materialen zorgen ervoor dat jouw Juuty geleidelijk veranderd en het karakter overneemt van jouw gebruik. Daarom is elke Juuty uniek en vertelt jouw verhaal!

~ Juuty, the bag from natural beauty ~

Eerlijke productie
Vandaag de dag horen we veel verhalen over onveilige werkomstandigheden, extreem lange werkdagen, hongerlonen, onderdrukking en arbeidsonzekerheid in fabrieken. Het is daarom belangrijk om te weten waar producten vandaan komen en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Helaas zijn veel merken nog niet transparant over hun productieprocess. Juuty maakt hierin het verschil!

Alle tassen en accessoires van Juuty zijn met trots handgemaakt in Bangladesh in onze fabriek, die is aangesloten bij de Nederlandse Overheid. De specialisten van Juuty werken in een veilige en positieve omgeving, waar iedereen gelijk wordt behandeld. De specialisten krijgen een eerlijk loon en hebben vakantie- en verlofdagen. Juuty hecht veel waarde aan het welzijn van haar specialisten en het ondernemen op een verantwoorde, duurzame manier. Daarom wordt de fabriek regelmatig bezocht om te overleggen met de makers en training te geven over duurzame productontwikkeling.

Het is de ambitie van Juuty om meer Bengalen te onderwijzen en in dienst te nemen, waardoor hun levensomstandigheden aanzienlijk zullen verbeteren. Op deze manier wilt Juuty ervoor zorgen dat ouders voldoende verdienen, zodat hun kinderen naar school kunnen en de hele familie drie keer per dag kan eten.

Juuty in een oogopslag

Kwaliteit
Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen met oog voor ieder detail
Duurzaam Alle producten zijn gemaakt met respect voor de sociale en natuurlijke omgeving
Eerlijke productie
Alle producten zijn gemaakt in een fabriek met goede arbeids- en bouwkundige omstandigheden in Bangladesh, waardoor de makers een beter bestaan kunnen opbouwen
Handgemaakt
Alle producten zijn met trots handgemaakt door specialisten die plezier hebben in hun werk
Natuurlijke materialen
Alle producten zijn gemaakt van milieuvriendelijk jute en leer, waardoor ze een uniek karakter hebben
Design Alle designs zijn functioneel, stijlvol en tijdloos